miercuri, 5 octombrie 2022

Întrerupe rutina zilnică și creează-ți amintiri de neuitat intr-un city break

Viețile noastre sunt aglomerate, zilele nu diferă prea mult între ele, peisajul nu se schimbă și apar mai mereu treburi sau probleme noi. Acest stil de a viață ne seacă de energie, până în momentul în care simțim că nimic nu mai are rost. Pentru a nu ajunge într-un astfel de punct critic, ia-ți din periodic câte o binemeritată pauză. Câteva zile puse la cale cu atenție, într-o locație exotică e tot ce ai nevoie pentru a te reconecta cu tine însuți și cu cei dragi ție.

Un city break este o scurtă excursie, de obicei având loc în weekend, potrivită chiar și pentru cei mai ocupați dintre noi și bineînțeles, presupune costuri mai reduse. Aceasta are scopul de a-ți oferi o esențială gură de aer, precum și posibilitatea de a experimenta noi meleaguri, diverse culturi, de a vedea mari capodopere ale arhitecturii sau renumite minuni ale naturii.

Explorează un alt stil de viață

Preparate delicioase, muzică și dans Flamenco, lupte cu tauri, opere de artă, insule și plaje însorite, toate acestea sunt câteva elemente care probabil îți vin în minte când te gândești la Spania. Fie că îți dorești să ajungi undeva pe malul mării sau în centrul ei, cu siguranță vei avea ce vizita și nu te vei plictisii.

Aici, cea mai copioasă masă a zilei este cea de la amiază iar asocierea cu un vin bun nu este rară, așadar este ușor de înțeles nevoia unui moment de odihnă. Deși tot mai puțini spanioli practică siesta, aceasta este parte a culturii acestui popor, de pe vremea când majoritatea locuitorilor erau fermieri, care în cele mai fierbinți ore ale zilei, după prânz, dormeau câteva ore, apoi se puneau din nou în mișcare.

Unde și ce să vezi. Câteva idei

Dacă ești pasionat de fotbal, o mică vacanță la Barcelona ar putea fi pe placul tău, aici aflându-se cel mai mare stadion din Europa, căminul unei echipe sportive de top, pe plan mondial. Tot în acest oraș poți vedea impunătoarea biserică Sagrada Familia și muzeul lui Pablo Picasso.

Călătorind în capitală, vei putea admira Palatul Royal, rezidența oficială a familiei regale spaniole, deschis publicului larg. Dacă vrei momente de liniște, o plimbare cu bărcuța pe lacul celui mai frumos parc din Madrid, Retiro, este pentru tine. Iar dacă cauți un loc special, plin de interes, fă o plimbare la Puerta del Sol, kilometrul zero, centrul exact al națiunii. Ajungi cu ușurință aici, căci toate drumurile din țară duc la acest punct.

Totul, fără bătăi de cap

Ești cu gândul la un City Break în Spania, și vrei să uiți total de griji, măcar câteva zile? Echipa Roju, cu 15 ani de experiență, îți este alături în planificarea mini-concediului de vis, pentru ca tu să scapi de bătăi de cap inutile și să te poți bucura de clipe memorabile alături de cei dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu